Parní trouba neb význačná pomocnice do kuchyně
Předností parní trouby je, že je vše připraveno v kratším čase, ale zejména bez použití tuku. Jedná se o velmi zdravý způsob a zcela nejšetrnější tepelné zpracování. Neopomenutelným faktem je, že díky parní troubě máte úsporu i energie. Veškeré pokrmy neztrácejí na intenzitě chuti i aróma. Veškeré vitamíny a důležité látky jsou zachovány. Pokrmy nepotřebují poté ani výraznějšího dochucení. V parní troubě nehrozí riziko rozvařeného pokrmu!
Velmi pozitivní je rovněž, že není třeba během pečení kontrolovat pokrm či podlévat. Je to tak snadné, jen zapnout troubu. Poté se již o nic nemusíte starat. A to není vše, parní trouba nabízí mnohem více! Rovněž je na vaší volbě, zda zvolíte elektrickou či plynovou parní troubu.
Varianty aneb jakou parní troubu?
· vestavná parní trouba – ideální volba, jestliže zařizujete či vás čeká rekonstrukce kuchyně, neboť vestavná parní trouba působí lépe coby celek v kuchyni, poskytující sjednocený nejen design, ale rovněž i lepší údržbu. Je třeba rovněž vědět, že samozřejmě čím je větší objem trouby, tím se nabízí více možností v rámci přípravy jídla, lze tak připravit více jídel současně,
· volně umístitelná – vhodná varianta v případě, že kupujete troubu do již hotové kuchyně, tudíž se nabízí pouze tato možnost. Nevýhodou jsou pak potenciální mezery vzniklé mezi kuchyňskou linkou a stěnami trouby, což poté vyžaduje údržbu, aby se předešlo ke vzniku nečistoty v daném prostoru.
Výhody parní trouby
· velmi zdravá forma tepelného zpracování pokrmu,
· uchování veškerého množství důležitých látek i stopových prvků,
· ideální rovněž pro rozmrazení pečiva,
· různé pokrmy lze připravit současně, aniž by došlo k narušení aróma,
· lze rovněž využít troubu v případě zavařování či jen na ohřev pokrmu,
· velmi snadné ovládání.